Υλικά για 4 άτομα
2 χούφτες τσάγαλα, κομμένα στη μέση
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους, ψιλοκομμένα
5-6 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
6 κ. σ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ ρύζι νυχάκι
1 κ. σ. αλεύρι
χυμός από 1,5 λεμόνι

Διαδικασία
Βάζετε τα αμύγδαλα να μουλιάσουν για λίγο σε κρύο νερό. Ξεπλένετε καλά το ρύζι και το αφήνετε στο σουρωτήρι. Στη συνέχεια ζεματάτε τα αμύγδαλα, για 2 λεπτά, σε νερό που βράζει. Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια. Όταν αρχίσουν να μαραίνονται, προσθέτετε τα τσάγαλα και τα γυρίζετε όλα μαζί για 2 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε το αλατοπίπερο και βραστό νερό και τα αφήνετε να βράσουν. Λίγα λεπτά αργότερα, ρίχνετε το δυόσμο και το ρύζι κι ανακατεύετε. Αφήνετε να βράσουν για 12 περίπου λεπτά. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αν στο μεταξύ χρειαστεί για ρυθμίσετε την πυκνότητα της σούπας, στα μέτρα σας, προσθέτετε βραστό νερό.

Διαλύετε σ’ ένα μπολ το αλεύρι με λίγο κρύο νερό, το ανακατεύετε καλά για να μη σβολιάσει, ρίχνετε τα αβγά και τα χτυπάτε καλά και τέλος προσθέτετε τον χυμό του λεμονιού. Χτυπάτε ξανά το μείγμα και με μια κουτάλα σερβιρίσματος αρχίζετε να ρίχνετε στο μπολ, λίγο-λίγο το ζωμό από την κατσαρόλα. Μόλις ζεσταθεί καλά το αβγολέμονο, το ρίχνετε στην κατσαρόλα ανακινώντας τη με οριζόντια κίνηση. Αφήνετε τη σούπα να σταθεί 1-2 λεπτά πριν σερβίρετε.