Υλικά

250 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
250 γρ. χωριάτικα λουκάνικα
2 πράσα ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα
½ κουταλάκι κόκκινο Tabasco® (προαιρετικά)
2-3 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
500 γρ. σπαγγέτι Νο 6
κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα τριμμένη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Αφαιρείτε το περίβλημα (έντερο) από τα λουκάνικα, αδειάζετε το εσωτερικό και κομματιάζετε τη γέμιση.
Ζεσταίνετε το λάδι με το βούτυρο και σοτάρετε τον κιμά και τα κομματιασμένα λουκάνικα για 3’-4’. Προσθέτετε τα πράσα και συνεχίζετε το σοτάρισμα λίγα λεπτά ακόμη, μέχρι να μαλακώσουν λίγο κι αυτά. Σβήνετε με το κρασί.
Προσθέτετε τα ντοματάκια και 2 φλιτζάνια ζεστό νερό και μαγειρεύετε για 25’, ανακατεύοντας το μείγμα συχνά. Αποσύρετε και προσθέτετε την ψιλοκομμένη πιπεριά, το Tabasco® (προαιρετικά) και το μαϊντανό. Ανακατεύετε καλά.
Στο μεταξύ βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζετε καλά. Τα ανακατεύετε με τη σάλτσα των λουκάνικων και αν θέλετε τα πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί.