Υλικά
4 κομμάτια αρνί κότσι
½ φλ. έ.π. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια, σε κύβους
1 σκελίδα σκόρδο
1 πράσο, σε κύβους
2 καρότα, σε κύβους
200 ml μπίρα
2 κ.σ. κόκκινη πάστα κάρι*
1 λεμόνι + 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
½ φλ. ντομάτα, σε κυβάκια
2 κ.γ. πελτέ ντομάτας
1 κύβο ζωμό λαχανικών διαλυμένο σε 5 φλιτζάνια ζεστό νερό
6 φύλλα δάφνης
αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Αλατοπιπερώνουμε το αρνί πολύ καλά. Σε μια μεγάλη φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το αρνί από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει ένα έντονο σκούρο χρώμα. Βγάζουμε το αρνί από την κατσαρόλα και το μεταφέρουμε σε ένα ταψί. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσο και τα καρότα μέχρι να μαλακώσουν, για 2΄-3΄.

Προσθέτουμε την μπίρα, την πάστα κάρι και τον χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ, το λεμόνι κομμένο στα 4, τον ζωμό, τα φύλλα δάφνης, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο του σκεύους στο ταψί με το αρνί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 1 ώρα
και 30΄ ή μέχρι να ψηθεί καλά και να μαλακώσει το κρέας. Το σερβίρουμε ζεστό.