Υλικά

6 ντομάτες
6 πιπεριές
6 στρογγυλά κολοκυθάκια
1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
200γρ. κιμά μοσχαρίσιο
100γρ. κιμά χοιρινό
1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
100ml λευκό ξηρό κρασί
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
χυμό από 4 ντομάτες
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Βήμα 1
Με ένα μαχαίρι κόβετε το πάνω μέρος των λαχανικών, σαν καπάκι. Αδειάζετε προσεκτικά όλα τα λαχανικά και ψιλοκόβετε την ψίχα από τις ντομάτες και τα κολοκύθια.
Βήμα 2
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε τους κιμάδες ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και σοτάρετε για 1-2 λεπτά ακόμα.
Βήμα 3
Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτετε το ρύζι, την ψίχα των λαχανικών, αλάτι και πιπέρι. Σοτάρετε ανακατεύοντας 1-2 λεπτά ακόμα, ρίχνετε τα μυρωδικά και αποσύρετε από τη φωτιά.
Βήμα 4
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170οC στον αέρα. Γεμίζετε τα λαχανικά κατά τα 2/3. Τα τοποθετείτε σε ένα ταψί και βάζετε ενδιάμεσα τις πατάτες. Περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και τον χυμό από τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνετε καλά και ψήνετε για 1 ώρα και 30 λεπτά. Σερβίρονται χλιαρά ή κρύα.