Υλικά συνταγής για μηλόπιτα-κέικ

300 γρ αλεύρι γ.ο.χ
3 μέτρια αυγά
200 γρ ζάχαρη
100 γρ ηλιέλαιο
150 γρ χυμό μήλου
1 κσ κανέλα
1/2 κτγ μαγειρική σόδα
2 κτγ μπέικεν πάουντερ
2 βανιλίνες

Για τα μήλα

2 κόκκινα μήλα
Χυμό από 1/2 λεμόνι

Για το πασπάλισμα

Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά , την ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε την κανελα , το ηλιέλαιο, το χυμό μήλου, την σόδα , το μπέικεν ,τις βανιλίνες και ανακατεύουμε καλά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε το μείγμα με το σύρμα.
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια 2 κόκκινα μήλα και τα ρίχνουμε χυμό από μισό λεμόνι.
Προσθέτουμε τα μήλα μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε ελαφρώς με μια μαρίζ.
Σε ένα αλευροβουτυρωμένο ταψί 25χ30 εκ. προσθέτουμε το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50-60 λεπτά στους 180 c.
Την αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα την κόβουμε σε κομμάτια.
Πασπαλίζουμε ζάχαρη άχνη και η πιο νόστιμη και αφράτη μηλόπιτα είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.