Υλικά συνταγής για κρεμμυδόσουπα

    50 γρ. βούτυρο

    3 κ.σ. ελαιόλαδο

    800 γρ. λευκά κρεμμύδια καθαρισμένα, κομμένα σε φέτες

    1 κ.γ. ζάχαρη

    2 κ.σ. αλεύρι

    1 κ.γ. θυμάρι

    1 φύλλο δάφνη

    2 λίτρα ζεστό ζωμό βοδινού

    30 ml μηλίτη

    1/2 μπαγκέτα κομμένη σε φέτες

    100 γρ. γραβιέρα

    Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής για κρεμμυδόσουπα

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160C.

    Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και το λάδι να κάψουν σε χαμηλή φωτιά.

    Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 20 λεπτά.

    Προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε για 5 λεπτά ώστε να καραμελώσουν τα κρεμμύδια.

    Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για άλλα 3 λεπτά. Προσθέτουμε και το κρασί και αφήνουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

    Προσθέτουμε τον ζωμό, το θυμάρι, τη δάφνη και το πιπέρι.

    Βράζουμε την σούπα για 20-25 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

    Αποσύρουμε από το μάτι για 10 λεπτά ώστε να πέσει η θερμοκρασία της.

    Σε ένα ταψί ψήνουμε τις φέτες από την μπαγκέτα για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να φρυγανιστούν.

    Έπειτα ανάβουμε το γκριλ στους 220C.

    Γεμίζουμε ατομικά πυρίμαχα σκεύη με την σούπα μας. Βάζουμε από πάνω τις φέτες ψωμί και το τυρί.

    Τοποθετούμε στο ψηλό ράφι του φούρνου και ψήνουμε για 4-6 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει χρώμα