Υλικά

500 γρ. πατάτες, ξεφλουδισμένες, σε κομμάτια
2 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
1 κουτ. γλυκού σπόρους κύμινο
2 κουτ. σούπας σπόρους μουστάρδας
1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
1 κομμάτι τζίντζερ 5-6 εκ. σε κομματάκια
3 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες
400 γρ. baby σπανάκι
½ λεμόνι, τον χυμό

Διαδικασία

Μαγειρεύουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά από τη στιγμή που το νερό θα πάρει βράση, μέχρι να βράσουν, και στη συνέχεια τις στραγγίζουμε καλά.

Οσο οι πατάτες μαγειρεύονται ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε το κρεμμύδι με λίγο αλάτι για 5 λεπτά μέχρι να αρχίσει να μαραίνεται και έπειτα προσθέτουμε το τσίλι και τα μπαχαρικά. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, μετά προσθέτουμε το τζίντζερ και το σκόρδο και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά.

Προσθέτουμε το σπανάκι μαζί με 100 ml νερό και τις μαγειρεμένες πατάτες και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά έως ότου το σπανάκι μαραθεί και το νερό εξατμιστεί. Τέλος, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.