Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Vegetarian/Χωρίς γλουτένη

Υλικά για 2-4 άτομα

5-6 ραπανάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
1 ξινόμηλο, κομμένο σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια
1 μικρό μαρούλι (ή μισό μεγάλο), λεπτοκομμένο
150 γρ. άγρια ρόκα
½ αβοκάντο, κομμένο σε κυβάκια
3 κ.σ. αποξηραμένες σταφίδες, γκότζι μπέρι, κράνα (υπάρχει έτοιμο μιξ ή το φτιάχνουμε μόνοι μας)
150 γρ. γκοργκοντζόλα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
3 κ.σ. καρυδόψυχα, χοντροκομμένη

Για το dressing

2-3  μικρά κλωναράκια δενδρολίβανο φρέσκο (αφαιρούμε το χοντρό κοτσάνι)
 60 ml ελαιόλαδο
2 κ.σ. μηλόξυδο
1/2 κ.γ. μουστάρδα ντιζόν
1 κ.γ. μέλι
αλάτι
μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά του dressing σε ένα μπλέντερ. Πολτοποιούμε μέχρι το αποτέλεσμα να είναι σχετικά λείο.

Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά της σαλάτας. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το μαρούλι και τη ρόκα, τα ραπανάκια, το αβοκάντο, το μήλο, τα αποξηραμένα φρούτα, τα καρύδια και τη μισή ποσότητα από την κομμένη γκοργκοντζόλα.

Προσθέτουμε σιγά-σιγά λίγο dressing (τα 3/4 της ποσότητας) και ανακατεύουμε απαλά.

Τέλος, προσθέτουμε από πάνω το υπόλοιπο τυρί, περιχύνουμε με το υπόλοιπο dressing και σερβίρουμε.