Υλικά (για 6 μερίδες): 1 με 1,5 κιλό σουπιές, μισό κιλό ρύζι καρολίνα, 200 γραμμάρια λάδι, 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα ή 10 κρεμμυδάκια φρέσκα, 1 μάτσο άνηθος, αλάτι, μαυροπίπερο, χυμός από 3 λεμόνια

Εκτέλεση: Ζεματάμε τις σουπιές και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και κατόπιν πρσθέτουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε δυο τρεις φορές. Ρίχνουμε τον ζωμό από τις βρασμένες σουπιές σε αναλογία ένα ρύζι, δυόμισι ζω- μός, τον άνηθο, ψιλοκομμένο, το αλάτι και το πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν. Ανακα- τεύουμε κατόπιν καλά τα υλικά μας και, όταν αρχίσει να μαλακώνει το ρύζι, τραβάμε τον ταβά από τη φωτιά. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και από πάνω βάζουμε το καπάκι. Σε δεκαπέ- ντε λεπτά ανακατεύουμε ξανά, για να πιει όλα τα ζουμιά το ρύζι, και τότε προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού. Και το φαγητό μας είναι πλέον έτοιμο.

Σημείωση: Μπορούμε, αν θέλουμε, να κάνουμε το φαγητό μας κόκκινο, προσθέτοντας σ’ αυτό πελτέ ή φρέσκιες ντομάτες ή ντοματάκια αλεσμένα, οπότε όσον αφορά το λεμόνι, πράττουμε ανάλογα με το τι μας αρέσει.