300 γραμμ. φακές
1 φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι τριμμένη ντομάτα
1 κουταλιά πελτέ
1/3 φλιτζανιού λάδι
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Βάζουμε νερό σε κατσαρόλα και ρίχνουμε τις φακές. Μόλις πάρουν βράση τις σουρώνουμε. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί και προσθέτουμε το κρεμμύδι τριμμένο και το σκόρδο ψιλοκομμένο. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τον πελτέ, την τριμμένη ντομάτα και τις φακές. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ζεστό νερό να σκεπάζει το φαγητό 2 δάχτυλα. Κλείνουμε την κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μισή ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν οι φακές. Ξεπλένουμε το ρύζι και το προσθέτουμε. Ρίχνουμε 3 φλιτζάνια ζεστό νερό, δυναμώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα 15-17 λεπτά ακόμη, συμπληρώνοντας αν χρειαστεί λίγο ζεστό νερό. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ρίγανη.