Αγαπάμε το καλό φαγητό και λατρεύουμε να το απολαμβάνουμε με την παρέα μας.

Άλλωστε, η έξοδος για φαγητό είναι ένα τρόπος κοινωνικοποίησης. Μας αρέσει να βάζουμε τα πιάτα στη μέση του τραπεζιού και να δοκιμάζουμε από όλα. Γι’ αυτό και τα ορεκτικά είναι από τα αγαπημένα μας εδέσματα.

Αυτά τα μικρά αλλά λαχταριστά πιάτα, που τρώγονται είτε σαν μεζές με μπύρα είτε σαν ορεκτικό μέχρι να έρθει το κυρίως. Ένα ορεκτικό που δεν λείπει από το τραπέζι είναι οι τυροκροκέτες. Αυτές οι ζουμερές μπαλίτσες τυριού που δίνουν απόλαυση στον ουρανίσκο.

Τι θα έλεγες για μερικές σπιτικές τυροκροκέτες που λιώνουν στο στόμα; Βρήκαμε μια υπέροχη συνταγή με 3 υλικά που γίνεται πανεύκολα και απίστευτα γρήγορα.

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. mix τυριών
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 2 κ.σ. φρυγανιά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ρίχνουμε λίγο ηλιέλαιο σε μία κατσαρόλα για να κάψει σε χαμηλή φωτιά.
  • Ρίχνουμε σε μπολ το mix τυριών, το ασπράδι και τη φρυγανιά και ζυμώνουμε το μείγμα με τα χέρια.
  • Με την βοήθεια μιας ζυγαριάς, πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια των 20 γρ.
  • Ρίχνουμε τα μπαλάκια σε μπολ με φρυγανιά για να καλυφθούν καλά.
  • Απλώνουμε σε ένα πιάτο ένα κομμάτι από απορροφητικό χαρτί και ξεκινάμε το τηγάνισμα.
  • Μόλις αρχίσουν να ροδίζουν απ’ έξω, αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τα σερβίρουμε ζεστά.