Υλικά

500γρ. φασόλια άσπρα
1 φύλλο δάφνης
80ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
200γρ. λάχανο πράσινο, ψιλοκομμένο
1 καρότο, σε ροδέλες
2 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουτ. σούπας κόκκινο γλυκό πιπέρι
αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Βήμα 1

Βάζετε τα φασόλια σε μια χύτρα ταχύτητος να βράσουν σε άφθονο νερό με το φύλλο δάφνης και 1 κουτ. γλυκού αλάτι για περίπου 5′ λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Τα σουρώνετε.
Βήμα 2

Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το λάχανο, το καρότο και το σέλερι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 – 3 λεπτά ή μέχρι να μαραθεί το λάχανο.
Βήμα 3

Προσθέτετε τον πελτέ, τα φασόλια, το κόκκινο πιπέρι, αλάτι, μαύρο πιπέρι και περίπου 800 ml νερό. Κλείνετε με καπάκι και σιγομαγειρεύετε για περίπου 45 -50 λεπτά μέχρι να βράσουν καλά τα φασόλια, χωρίς να διαλυθούν, και να χυλώσει ωραία το φαγητό.
Το σερβίρουμε ζεστό με επιπλέον κόκκινο πιπέρι και τραγανό ψωμί αν θέλουμε.