Υλικά

Μερίδες: 8
1 μεσαίο κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο (ιδανικά σε «μαντολίνο»)
25 γρ. βούτυρο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ κουτ. γλυκού μπαχάρι, τριμμένο
¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, τριμμένο
1 μήλο καθαρισμένο και περασμένο στον τρίφτη
4 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
2 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
2 κουτ. σούπας ζελέ φραγκοστάφυλου (redcurrant jelly) αν δεν βρείτε, μπορείτε να βάλετε μαρμελάδα από φρούτα του δάσους ή μέλι
100 ml νερό
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία
Βήμα 1

Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι με καπάκι, σοτάρετε με το βούτυρο το κρεμμύδι σε μέτρια ένταση για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το λάχανο και όλα τα υλικά εκτός απ’ το φραγκοστάφυλο.
Βήμα 2

Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι γενναιόδωρα. Μόλις πάρει βράση, βάζετε το καπάκι και το αφήνετε να σιγομαγειρευτεί σε πολύ χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι το λάχανο να γίνει τρυφερό και το υγρό να εξατμιστεί πλήρως.
Βήμα 3

Τότε προσθέτετε το ζελέ φραγκοστάφυλου και ανακατεύετε το μείγμα μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί.