Ο πρίγκιπας Χάρι, ο οποίος εθεάθη σήμερα στο αεροδρόμιο του Χίθροου δεν έμεινε παρά λίγο παραπάνω από μία ημέρα στο Ηνωμένο Βασίλειο, ώστε να επισκεφθεί τον πατέρα του βασιλιά Κάρολο, ο οποίος διαγνώστηκε με καρκίνο. Και όχι δεν συνάντησε τον πρίγκιπα Γουίλιαμ.

Ο πρίγκιπας Χάρι διένυσε χθες 5.000 μίλια από την Καλιφόρνια για να δει τον πατέρα του για 45 λεπτά μετά τη σοκαριστική διάγνωση καρκίνου του Καρόλου – ήταν μάλιστα, ο πρώτος συγγενής που επισκέφθηκε τον άρρωστο βασιλιά.

Αμέσως μετέβη, με αστυνομική συνοδεία, στο Κλάρενς Χάουζ, την κατοικία στο Λονδίνο του Βρετανού βασιλιά, όπου πατέρας και γιος είχαν μια σύντομη συνάντηση, διάρκειας μικρότερης της μίας ώρας, προτού ο βασιλιάς, μαζί με τη βασίλισσα Καμίλα, αποχωρήσουν από το Λονδίνο για να μεταβούν στη βασιλική κατοικία στο Σάντρινγκχαμ, στην ανατολική Αγγλία.

Ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε τον Χάρι χαμογελαστό και ήρεμο σήμερα το απόγευμα στο αεροδρόμιο του Χίθροου, απ’ όπου θα πετάξει για τις ΗΠΑ.

Η επιστροφή του τροφοδότησε ερωτήματα και εικασίες σχετικά με μια ενδεχόμενη συμφιλίωση, ή τουλάχιστον μία συνάντηση, με τον μεγαλύτερο αδελφό του Γουίλιαμ, με τον οποίο οι σχέσεις έχουν διακοπεί μετά τις επαναλαμβανόμενες δημόσιες λεκτικές επιθέσεις του Χάρι σε βάρος του και σε βάρος της βασιλικής οικογένειας.

Όμως, σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, στις λίγο παραπάνω από 24 ώρες που πέρασε στο Λονδίνο, ο Χάρι δεν συναντήθηκε με τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου ούτε με τη σύζυγό του Κέιτ Μίντλετον η οποία σημειώνεται αναρρώνει από ένα εξαιρετικά βαρύ χειρουργείο.

Σήμερα το πρωί, ο πρίγκιπας της Ουαλίας απένειμε τιμητικούς τίτλους στο κάστρο του Ουίνδσορ, στην πρώτη επίσημη εμφάνισή του εδώ και τρεις εβδομάδες. Το βράδυ αναμένεται να παραστεί σε ένα φιλανθρωπικό γκαλά στο Λονδίνο.

Η τελευταία κοινή δημόσια εμφάνιση των δύο πριγκίπων, που είχαν δεθεί μετά τον θάνατο της μητέρας του Νταϊάνα το 1997, ήταν τον Σεπτέμβριο του 2022 στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ.

Όπως έκανε κατά την επίσκεψή του για την ενθρόνιση του Καρόλου τον Μάιο, ο πρίγκιπας Χάρι ήρθε μόνος του, χωρίς τη σύζυγό του Μέγκαν και τα παιδιά τους Άρτσι και Λίλιμπετ.
Πλήρης ρήξη σχέσεων με τον Γουίλιαμ;

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ παρουσιάστηκε ανένδοτος από τα βρετανικά ΜΜΕ να συναντήσει σήμερα τον αδελφό του , πρίγκιπα Χάρι.
Αλλά ενώ η υπερατλαντική εξόρμηση του Χάρι δημιούργησε ελπίδες πως θα συνεχίσει να επουλώνει τις πληγές με την οικογένειά του, δεν υπήρξε «κανένα σημάδι» επανένωσης μεταξύ των δύο βασιλικών αδερφών και επούλωσης τους ρήγματος στη σχέση τους που ακολούθησε των αποκαλύψεων του Χάρι στη βιογραφία του.


«Δεν υπάρχουν σημάδια ανακωχής στη διαμάχη Χάρι – Γουίλιαμ»

Η βασιλική ανταποκρίτρια του BBC, Ντανιέλα Ραλφ, δήλωσε ότι οι πιθανότητες συμφιλίωσης μεταξύ των δύο αδερφών παραμένουν απίθανες, δεδομένης της συνεχιζόμενης διαμάχης τους. «Είναι μια αδερφική σχέση που εξακολουθεί να φαίνεται απίστευτα διαλυμένη. Δεν ξέρουμε αν κάποια από τις δύο πλευρές έχει προσεγγίσει την άλλη με οποιονδήποτε τρόπο, αν έχει γίνει κάποια προσπάθεια να γίνει ανακωχή. Όπως έχουν τα πράγματα, δεν φαίνεται να υπάρχει κανένα σημάδι για κάτι τέτοιο» δήλωσε στο Radio 4.
Το αυτοκίνητο του πρίγκιπα Χάρι έξω από το Κλάρενς Χάουζ όπου διαμένει ο βασιλιάς Κάρολος
Το αυτοκίνητο του πρίγκιπα Χάρι έξω από το Κλάρενς Χάουζ όπου διαμένει ο βασιλιάς Κάρολος

«Πρέπει να το διαβάσετε αυτό ως ένδειξη της κατάστασης της σχέσης τους, δεν υπάρχει τίποτα στα ημερολόγιά τους που να δείχνει ότι ενδέχεται να συναντηθούν όσο ο Χάρι είναι στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό σημαίνει επίσης, ότι ο Χάρι δεν θα επισκεφθεί την νύφη του, την Κέιτ Μίντλετον, η οποία αναρρώνει στο σπίτι μετά τη χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα. Ένα άτομο με το οποίο κάποτε ήταν πολύ δεμένος», είπε νωρίτερα σήμερα πριν γίνει γνωστή η αναχώρηση του Χάρι από το Λονδίνο που επιβεβαίωσε ότι ουδεμία συνάντηση των δύο αδελφών θα υπάρξει.
«Ο Χάρι θα χαιρόταν να δει τον αδερφό του»

Από την πλευρά του Χάρι, πάντως, πηγή προσκείμενη στον πρίγκιπα δήλωσε πως θα καλωσόριζε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον αδερφό του.
«Ο πρωταρχικός λόγος που ο δούκας του Σάσεξ ταξίδεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι για να επισκεφθεί τον πατέρα του. Αν παρουσιαζόταν η ευκαιρία να δει τον πρίγκιπα της Ουαλίας, τότε ο δούκας θα την αποδεχόταν ευχαρίστως».

Η άλλη πλευρά δεν φάνηκε πάντως διατεθειμένη για μια τέτοια συνάντηση.
Η συναισθηματική συνάντηση με τον βασιλιά Κάρολο

Όσο για τη συνάντηση του πρίγκιπα Χάρι με τον βασιλιά Κάρολο, η βασιλική ανταποκρίτρια του BBC, δήλωσε: «Πρόκειται για έναν πατέρα και έναν γιο που έχουν δει ελάχιστα ο ένας τον άλλον τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Η σχέση τους ήταν απίστευτα τεταμένη και περίπλοκη. Ήταν σημαντικό που ο Χάρι ήρθε εδώ, ήταν σημαντικό που ο βασιλιάς ήθελε να τον δει. Όλο αυτό είναι τελείως διαφορετικό όσον αφορά τον Χάρι και τον Γουίλιαμ, οι δυο τους δεν πρόκειται να συναντηθούν».

Ο δούκας του Σάσεξ ήταν το πρώτο μέλος της οικογένειας που εθεάθη να επισκέπτεται τον Κάρολο μετά τη δημοσιοποίηση της διάγνωσης σοκ.

Οσο για το εξαιρετικά σύντομο της συνάντησης, βασιλικές πηγές ανέφεραν ότι ο βασιλιάς Κάρολος ήταν κουρασμένος λόγω της θεραπείας της Δευτέρας.

Χθες, ο βασιλικός βιογράφος Ρόμπερτ Χάρντμαν δήλωσε στο Radio 4 ότι είναι σύνηθες για τις οικογένειες που βρίσκονται σε διαμάχη μεταξύ τους να «έρχονται κοντά»σε περιόδους κρίσεων. Όπως είπε: «Σε περιόδους κρίσεων οι οικογένειες έρχονται κοντά και νομίζω ότι όλοι θα χαρούν να το δουν αυτό. Νομίζω ότι υπάρχει ένα είδος αίσθησης του ‘business as usual’ και αυτό είναι ένα μήνυμα που προσπαθεί να περάσει το παλάτι, αλλά αν στην πορεία δούμε να χτίζονται κάποιες γέφυρες, τότε αυτό θα είναι καλό».

Την ίδια ώρα και η βασιλική ιστορικό Κέλι Σουάμπι δήλωσε στο Radio 4 πως μια περιπέτεια υγείας όπως αυτή του Καρόλου είναι «πάντα μια ευκαιρία για ανακωχή» μετά από μια οικογενειακή σύγκρουση.
Οι πρώτες βασιλικές υποχρεώσεις του πρίγκιπα Γουίλιαμ

Σήμερα, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ παραβρέθηκε στις πρώτες του βασιλικές υποχρεώσεις μετά από απουσία 3 τουλάχιστον εβδομάδων, μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε η σύζυγός του Κέιτ Μίντλετον.

Μάλιστα, ο πρίγκιπας είχε καθαρίσει το πρόγραμμά του από βασιλικές υποχρεώσεις προκειμένου να βρίσκεται στον πλευρό της γυναίκας του, ωστόσο, μετά την ανακοίνωση της διάγνωσης του πατέρα του, κάποια πράγματα θα χρειαστεί να αλλάξουν.

Συγκεκριμένα, απένειμε το πρωί στη διάρκεια επίσημης τελετής στο Κάστρο του Γουίνδσορ, κρατικές τιμές και αργότερα σήμερα θα παραστεί σε δείπνο της φιλανθρωπικής οργάνωσης της υπηρεσίας των νοσοκομειακών ελικοπτέρων του Λονδίνου.