Υλικά

175 γρ. βούτυρο, συν επιπλέον για το ταψί
175 γρ. καστανή κρυσταλλική ζάχαρη
3 αυγά
175 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
50 ml εσπρέσο κρύο
50 γρ. σκόνη κακάο
50 γρ. μαύρη σοκολάτα (τουλάχιστον 70%), κομμένη σε μικρά κομμάτια
½ κουτ. γλυκού αποξηραμένες νιφάδες τσίλι, συν επιπλέον για το σερβίρισμα
Για την γκανάς
100 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κουτ. γλυκού σκόνη στιγμιαίου καφέ
100 γρ. μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
1 πρέζα σκόνη τσίλι
1 πρέζα νιφάδες θαλασσινού αλατιού (προαιρετικά

Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα. Βουτυρώνουμε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ και τοποθετούμε ένα μακρόστενο χαρτί ψησίματος, αφήνοντας τις άκρες να εξέχουν.
Βήμα 2
Ανακατεύουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί με μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τα αυγά ένα τη φορά, χτυπώντας καλά ανάμεσα σε κάθε προσθήκη. Ενσωματώνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τον εσπρέσο, το κακάο, τα κομμάτια σοκολάτας και τις νιφάδες τσίλι.
Βήμα 3
Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 50΄-55΄ ή μέχρι η μύτη της οδοντογλυφίδας να βγαίνει καθαρή, όταν τη βυθίσουμε στο μείγμα. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Βήμα 4
Για την γκανάς: Ζεσταίνουμε την κρέμα σε ένα μικρό κατσαρολάκι μαζί με τον καφέ σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να ατμίζει. Βάζουμε τη σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο σκεύος, περιχύνουμε το ζεστό μείγμα της κρέμας και το αφήνουμε να δέσει για 30΄΄. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο και γυαλιστερό. Προσθέτουμε τη σκόνη τσίλι, δοκιμάζουμε και προσθέτουμε μια πρέζα ακόμα κατά βούληση.
Βήμα 5
Το αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να γίνει πηχτό, αλλά μαλακό, και μετά το απλώνουμε με ένα κουτάλι πάνω από το κέικ, αφήνοντάς το να στάζει ελαφρά στα πλάγια. Το αφήνουμε να σταθεί για 15΄, πασπαλίζουμε με λίγες νιφάδες τσίλι και θαλασσινό αλάτι, το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.