Υλικά

25 γρ. βούτυρο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
500 γρ. καρότα κομμένα σε μικρά κομμάτια
Xυμό ενός πορτοκαλιού χυμό
Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
1 λίτρο ζωμός λαχανικών
Κρέμα γάλακτος για σερβίρισμα (προαιρετικά)

Διαδικασία


Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι και μετά προσθέτουμε το κρεμμύδι και μια πρέζα αλάτι. Μαγειρέψτε για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα καρότα και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε, για 3-4 λεπτά στη συνέχεια ρίχνουμε το ζωμό και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Βήμα 2

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τελείως τα καρότα.
Βήμα 3

Χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ για να χτυπήσετε μέχρι να ομογενοποιηθεί και, στη συνέχεια, προσθέστε το χυμό πορτοκαλιού.
Βήμα 4

Δοκιμάζουμε και πασπαλίζουμε με πιπέρι και περισσότερο αλάτι αν χρειάζεται. Στο σερβίρισμα προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και κρέμα γάλακτος, εάν επιθυμούμε.