35-40 τεμάχια

Πριν από μερικές δεκαετίες, στη συσκευασία μιας φαρίνας δημοσιεύτηκε μια αλάνθαστη συνταγή που αγάπησε όλη η Ελλάδα. Χωρίς φύλλο και με πανεύκολο μέτρημα. Το τυροπιτάδικο της γειτονιάς μπορεί να περιμένει…

Υλικά
1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
1 κεσεδάκι ελαιόλαδο (προσοχή: όχι γεμάτο μέχρι το χείλος του κεσέ, αλλά μέχρι εκεί που ήταν γεμάτος με γιαούρτι, για να μη βγουν λαδερά τα τυροπιτάκια)
1 κεσεδάκι τριμμένη φέτα (Κεφαλληνίας, Παρνασσού)
1 κεσεδάκι νόστιμο τριμμένο κίτρινο τυρί (κεφαλογραβιέρα, πεκορίνο, μετσοβόνε)
3 αυγά χτυπημένα ελαφρά
450 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Δενδρολίβανο, ή θυμάρι, ή ψιλοκομμένο σχοινόπρασο μέσα στο μείγμα
Σουσάμι, ή μαυροκούκι, ή και τα δύο για τη διακόσμηση

Εκτέλεση
Αφαιρούμε τις δύο σχάρες του φούρνου και τον προθερμαίνουμε στους 180 βαθμούς. Καλύπτουμε με χαρτί ψησίματος τις σχάρες.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει μια αφράτη ζύμη. Την αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο.

Πλάθουμε ανάμεσα στις παλάμες μας σε μικρά οβάλ τυροπιτάκια. Ακουμπάμε τα τυροπιτάκια στις σχάρες με απόσταση 2-3 εκατοστά μεταξύ τους (γιατί φουσκώνουν στο ψήσιμο). Τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και μαυροκούκι.

Ψήνουμε για 25 λεπτά. Τρώγονται ζεστά και διατηρούνται για 2 μέρες σε αεροστεγές σκεύος εκτός ψυγείου.