Συστατικά

500 g πένες
100 g ανάμεικτα λαχανικά (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κατεψυγμένα)
250 g σπανάκι (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κατεψυγμένο)
200 ml κρέμα γάλακτος light
100 g κεφαλοτύρι
1 κ.γλ. αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
4 κ.τ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (περίπου 60 ml)

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πένες και τις βγάζουμε να κρατάνε λίγο

Στη συνέχεια ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα λαχανικά και το σπανάκι για περίπου 10 λεπτά.

Μετά ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις πένες και την κρέμα γάλακτος, το κεφαλοτύρι, το αλάτι και το πιπέρι.

Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε σε ένα ταψί.

Τέλος σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρει χρώμα.

Σημειώσεις

Μπορείτε να λιώσετε με το πιρούνι. Αν χρειάζεται να πολτοποιήσετε, κρατήστε λίγη ποσότητα από τα τσιγαρισμένα λαχανικά για να τα χρησιμοποιήσετε σαν σως πάνω από το μείγμα και προσθέστε έξτρα τυράκι
Ο χρόνος βρασμού που αναγράφεται στις συσκευασίες  των ζυμαρικών υπολογίζεται από την ώρα που θα προσθέσουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα και αρχίσει πάλι ο βρασμός.