Υλικά
Μερίδες: 4

4 - 5 φλιτζ. τσαγιού φασολάδα έτοιμη (αυτή που μας έχει περισσέψει από την προηγούμενη)
300 γρ. λουκάνικα χωριάτικα, κομμένα σε μέτριες φέτες
1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
40 ml ελαιόλαδο
60 ml κόκκινο ξηρό κρασί
2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
Στραγγίζουμε τα φασόλια από τα υγρά της φασολάδας στο σουρωτήρι και τα αδειάζουμε σε μια γάστρα.
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα λουκάνικα για 1 - 2 λεπτά, από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα.
Τα αδειάζουμε στη γάστρα με τα φασόλια. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε για 1/2 λεπτό.
Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε αλατοπίπερο, την ρίγανη, την πάπρικα και 200 ml νερό και βράζουμε για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια σχετικά δεμένη σάλτσα.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα τα φασόλια με τα λουκάνικα και ψήνουμε για περίπου 20 - 25 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να ροδίσουν όμορφα στην επιφάνεια.