Υλικά

4 πατάτες μεσαίου μεγέθους

2 κουτ. σούπας βούτυρο

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

1/4 κουτ. γλυκού αλάτι

1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι

Προαιρετικά:

Τυρί κρέμα, βούτυρο, μικρά κυβάκια μπέικον, ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, τριμμένο τσένταρ, κ.ά.

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τη φριτέζα αέρος στους 200°C. Πλένουμε και τρίβουμε καλά τις πατάτες και τις τρυπάμε μία – μία με ένα πιρούνι.

Αναμιγνύουμε σε ένα μπολ το βούτυρο, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.

Αλείφουμε τις πατάτες με αυτό το μίγμα και τυλίγουμε σφιχτά μία – μία μέσα σε αλουμινόχαρτο.

Τοποθετούμε τις πατάτες σε μονή στρώση στο καλάθι της φριτέζας αέρος.

Ψήνουμε τις πατάτες για περίπου 30 λεπτά αναποδογυρίζοντάς τες στο μισό χρόνο.

Είναι έτοιμες όταν τρυπιούνται εύκολα με το πιρούνι.

Μόλις είναι έτοιμες, τις χαράζετε και τις γεμίζετε με τα υλικά που έχετε διαλέξει, κατά προτίμηση με τυριά που λιώνουν εύκολα.