Μια ενδιαφέρουσα πεζοπορική διαδρομή 168χλμ μέσα από το μαγικό βουνό των Κενταύρων

Το Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου (Long Pelion Trail) είναι μια μεγάλου μήκους 168 χλμ. πεζοπορική διαδρομή που περπάτησε και σχεδίασε ως ενιαία πορεία ο Βολιώτης αλπινιστής Νίκος Μαγγίτσης.

Η διαδρομή ξεκινά από τους βόρειους πρόποδες του Πηλίου (περιοχή των χωριών Κεραμίδι και Βένετο) και καταλήγει στο ακρωτήρι Τρίκερι.

Ο Πεζοπόρος έχει μια διαδρομή με εναλλασόμενες εικόνες, άλλοτε μέσα στο βουνό κι άλλοτε με ορίζοντα στο γαλάζιο του Αιγαίου

“Στα 168 χιλιόμετρά, η διαδρομή διασχίζει κορυφογραμμές και παραλίες, κατοικημένες και έρημες περιοχές, αγροτικά και δασικά τοπία, ολοζώντανους οικισμούς και εγκαταλελειμμένα μοναστήρια, τουριστικές και σχεδόν άγνωστες περιοχές, παρατάσσοντας έτσι σε μια ενιαία γραμμή όλα τα στοιχεία του τοπίου, της ιστορίας, του παρόντος και της προοπτικής του Πηλίου”.

Ο Βολιώτης αλπινιστής Νίκος Μαγγίτσης ήταν καλεσμένος στην πρωινή ζώνη του sport fm 89,5 και μίλησε στους δημοσιογράφους για τα χαρακτηριστικά της διαδρομής και για το βαθμό δυσκολίας του Μεγάλου Μονοπατιού.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη:

H διαδρομή ξεκινά από το Καμάρι, στις ακτές του Αιγαίου και όποιος την ολοκληρώσει θα φτάσει μετά από μερικές μέρες στο γραφικό λιμανάκι της Αγίας Κυριακής, στο Τρίκερι, στη σμίξη Παγασητικού, Ευβοϊκού και Αιγαίου. Είναι ένα μονοπάτι που μπορεί και με συμβολικό τρόπο να ενώσει τα ακρότατα σημεία του Πηλίου. Η διαδρομή ενώνει το Κεραμίδι, κεφαλοχώρι στην βόρεια κεφαλή του μεγάλου βουνού της Μαγνησίας, με το Τρίκερι, ορόσημο της απόληξής της.

Τα 168 χλμ με 7.000 υψομετρική ανάβαση, του Μεγάλου Μονοπατιού του Πηλίου, έχουν κατατμηθεί για πρακτικούς λόγους, σε 11 ημερήσια σκέλη. Η κατάτμηση αυτή απεθύνεται σε μια έμπειρη ομάδα που θα πεζοπορεί με σταθερό ρυθμό, 5-9 ώρες την ημέρα. Οι περισσότερες από τις διαδρομές του Μεγάλου Μονοπατιού, έχουν μέτριο βαθμό δυσκολίας.

Ο στόχος είναι ν αγαπηθεί αυτή η διαδρομή και να γίνει ένας ακόμα λόγος ώστε να έρθουν περισσότεροι πεζοπόροι τουρίστες στο Πήλιο

Το μεγάλο μονοπάτι είναι μια μεγάλη διαδρομή που γύρω της υπάρχει ένα πεζοπορικό δύκτιο που ενώνει κι άλλα χωριά. όποιος θέλει να το ακολουθήσει μπορεί να συμβουλευτεί και την εφαρμογή του long Pelion trails

Ευχαριστούμε πολύ τον Νίκο Μαγγίτση για τη συνέντευξη

syn adv group