«Tο «Kόκκινο Φουστάνι» είναι γραμμένο ως «φόρος τιμής» σε όλες τις θηλυκότητες  που χάθηκαν σε εγκλήματα γυναικοκτονιών που η εποχή μας προστάζει να τα ονοματίσουμε, να τα φωτίσουμε και να τα αντιμετωπίσουμε» Το υπογράφουν και το τραγουδούν οι Stringless παρουσιάζοντάς το σε όλη την Ελλάδα. 

Οι Stringless είναι ένα γυναικείο φωνητικό συγκρότημα, που μετράει πάνω από δέκα χρόνια παρουσίας στην ελληνική μουσική σκηνή.

Το συγκλονιστικό τραγούδι «Το Kόκκινο Φουστάνι», σε μουσική της Έλσας Μουρατίδου και στίχους της Χριστίνας Κωστάκη, αποτελεί προπομπό του δεύτερου ολοκληρωμένου άλμπουμ τους, που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2024.

Η εκπομπή Ennitime is agood time, η δημοσιογράφος Έννη Λεβέντη και ο Κώστας Ανέστης, φιλοξένησαν στην πρωινή ζώνη του sport fm 89,5 τη στιχουργό Χριστίνα Κωστάκη και στο λίγο χρόνο της κουβέντας, έστειλαν ένα μήνυμα συνειδητοποίησης για τους επικύνδυνους καιρούς, για τη διαμόρφωση μιας νέας πιο ελεύθερης και συμπεριληπτικής κοινωνίας, για το δικαίωμα να ορίζεις το σώμα σου και την ταυτότητά σου γιατί όπως λέει και ο στίχος του τραγουδιού:

και μη σε νοιάζει τι θα πει,
δική σου είναι η ζωή,
και ποιος θα πει, και τι θα πει
για το δικό σου το κορμί

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη:

Οι Stringless αποτελούνται από τις Αλμπένα Κούτοβα, Έλσα Μουρατίδου, Βασιλική Αλεξίου, Κατερίνα Μαυροφρύδου, Στέλλα Γιαλτζή και Δωροθέα Μιχαήλ. Η κυκλοφορία του τραγουδιού συνοδεύεται από ένα videοclip σε σκηνοθεσία της Χριστίνας Αντωνίου.

syn adv group