Υλικά
Μερίδες: 6
220 γρ. ρύζι λευκό, γλασέ, καλά πλυμένο και στραγγισμένο
220 γρ. ρύζι κίτρινο, μακρύκοκκο, καλά πλυμένο και στραγγισμένο
1/2 κιλό μύδια, με τα κελύφη τους, καθαρισμένα
300 γρ. μύδια, μόνο η ψίχα
300 γρ. φρέσκες γαρίδες, καθαρισμένες
6 γαρίδες με το κέλυφος, καλά πλυμένες
300 γρ. καλαμαράκια, καθαρισμένα
300 γρ. χταπόδι, καθαρισμένο
6 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
1/2 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
χυμός από 3 λεμόνια
λίγο κύμινο
λίγο μπαχάρι
150 ml ελαιόλαδο
αλάτι, μαυροπίπερο

Διαδικασία
Για να φτιάξουμε πιλάφι με θαλασσινά, πρώτα σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα καλαμάρια με το χταπόδι σε νερό τόσο που να τα καλύπτει για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Τα στραγγίζουμε και τα ψιλοκόβουμε.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα ξερά κρεμμύδια για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν


Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ρύζι (και τα δύο είδη) και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
Ρίχνουμε 6-7 κούπες νερό, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
Βράζουμε για 10 λεπτά, προσθέτουμε όλα τα θαλασσινά, το αλάτι και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλα τα υγρά.
Σβήνουμε τη φωτιά, καλύπτουμε με μια καθαρή πετσέτα και από πάνω σκεπάζουμε με το καπάκι.
Αφήνουμε στο σβησμένο μάτι της κουζίνας για 10 λεπτά, ξεσκεπάζουμε και προσθέτουμε τον άνηθο και τον χυμό λεμονιού.
Το πιλάφι μας με τα θαλασσινά είναι έτοιμο για σερβίρισμα.