Με επικεφαλής τον Χρ. Τριαντόπουλο έφθασε στον Βόλο κλιμάκιο στελεχών της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, προκειμένου να εξετάσει από κοντά το μέγεθος των καταστροφών από την κακοκαιρία. Το κλιμάκιο απαρτίζουν 30 άτομα τα οποία ενημερώθηκαν από πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Βόλου, ενώ τις επόμενες ημέρες θα έλθουν 150 άτομα – στελέχη του κεντρικού ΤΕΕ, του υπουργείου Οικονομικών και άλλοι μηχανικοί που θα κάνουν αυτοψίες. Όπως είπε ο κ. Τριαντόπουλος, οι πολίτες θα απευθύνονται σε αυτούς τους ανθρώπους που θα επισκεφθούν τα σπίτια για να καταγράψουν τις ζημιές. “Βγαίνουν έξω αυτή τη στιγμή και κάνουν αυτοψίες για να ενεργοποιηθούν τα μέτρα στήριξης. Ξεκινούν οι καταγραφές χωρίς να έχει ολοκληρωθεί το φαινόμενο”, είπε και προανήγγειλε ότι ο πρωθυπουργός θα είναι εδώ το Σάββατο.

Απαντώντας σε ερώτηση γιατί ο στρατός ανέλαβε δράση με καθυστέρηση, απάντησε ότι υπάρχει συνεργασία με το στρατό εδώ και ημέρες για να γίνουν τα έργα που πρέπει να γίνουν. Το επόμενο βήμα είναι να καλυφθούν οι ανάγκες ΔΕΥΑΜΒ με χρηματοδότηση από το υπουργείο Εσωτερικών.
Νερό με ωράριο στον Βόλο

Νερό με συγκεκριμένο ωράριο θα παρέχεται η υδροδότηση στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου, μόλις αποκατασταθεί στοιχειωδώς έστω και η ελάχιστη δυνατή παροχή νερού, δήλωσε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, διότι η καταστροφή είναι αδιανόητη σε όλη την περιοχή

Όπως είπε ο Αχιλλέας Μπέος, «θα παρέχεται νερό στις 6:30 το απόγευμα στις περιοχές από Γιάννη Δήμου και έως την παραλία, από Άναυρο μέχρι Κραυσίδωνα. Αυτό το νερό είναι από άντληση από 4 γεωτρήσεις. Δεν είναι αρκετό ούτε και πόσιμο. Θα δοθεί με μέτρο. Θα λειτουργεί 3 ή 4 ώρες το νερό, θα κόβεται και θα ξαναλειτουργεί για να μπορέσουμε να καλύψουμε τις πρώτες ανάγκες. Από 11 τη νύχτα θα κόβεται παντελώς, γιατί αυτό το νερό είναι προσωρινό και όχι προς πόση. Όλο το δίκτυο είναι κατεστραμμένο. Έχουν κάνει μικρές παρεμβάσεις οι τεχνικοί για να δώσουμε άμεσα λίγο νερό. Και πρέπει κάποια στιγμή να σταματά η άντληση του νερού για να γεμίζουν οι δεξαμενές από τη γεώτρηση. Είναι τραγική η κατάσταση.

Επίσης, στη Νέα Ιωνία, το απόγευμα, την ίδια ώρα, από Μαιάνδρου και κάτω, μεταξύ Κραυσίδωνα και Αναύρου, θα δοθεί και εκεί νερό. Στην Πορταριά,το Κατηχώρι και τα Πλατανίδια υπάρχει υδροδότηση. Σε άλλες περιοχές, όπως η ‘Αλλη Μεριά, ο ‘Αγιος Γεώργιος, η Αγία Παρασκευή, είναι πλήρης η καταστροφή. Ζητάω κατανόηση. Για όλο αυτό το δίκτυο χρειάζονται μέρες» είπε ο δήμαρχος Βόλου και ευχαρίστησε ιδιώτες και επιχειρηματίες που προσέφεραν νερό.

Ένα οχηματαγωγό της SEAJETS φορτωμένο με δεκάδες νταλίκες που μεταφέρουν εκατομμύρια φιάλες νερού αναμένεται να φθάσει στον Βόλο με δωρεά του πλοιοκτήτη-εφοπλιστή Μάριου Ηλιόπουλου.
Δια θαλάσσης απομακρύνθηκαν από το Μικρό κάτοικοι και τουρίστες
Ιδιωτικό σκάφος έφτασε το μεσημέρι στον παραλιακό οικισμό Μικρό του Πλατανιά, προκειμένου να παραλάβει κατοίκους και επισκέπτες, που είχαν αποκλειστεί μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel. Οι αποκλεισμένοι είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στην παραλία με τις αποσκευές τους και περίμεναν το σκάφος να επιβιβαστούν. Συνολικά απεγκλωβίστηκαν 102 άτομα από το Μικρό και 71 άτομα από τον Πλατανιά.


Η καταστροφή του δρόμου Λαύκου-Μικρό είναι ολοσχερής, γι’ αυτό και η δημοτική αρχή Νοτίου Πηλίου ζήτησε την συνδρομή του Λιμενικού για την εκκένωση του οικισμού δια θαλάσσης.