Υλικά για τα μπιφτέκια αρακά με δυόσμο

400 γραμμάρια αρακάς
150 γραμμάρια βρώμη
20 γραμμάρια λιναρόσπορος σπασμένος
Αλάτι
Πιπέρι
20 φύλλα δυόσμου

Πώς θα φτιάξετε τα μπιφτέκια αρακά με δυόσμο
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον οποίο θα ψήσουμε τα μπιφτέκια αρακά στους 180 βαθμούς.

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε τον λιναρόσπορο με 60 γραμμάρια νερό και το αφήνουμε στην άκρη. Αυτό το κολλώδες μείγμα, θα βοηθήσει όλα τα υλικά να ομογενοποιηθούν.

Σε καυτό αλατισμένο νερό, βράζουμε τον αρακά για 1 λεπτό. Σουρώνουμε και παγώνουμε τον αρακά μέσα σε νερό με παγάκια, ώστε να σταματήσει ο βρασμός και ο αρακάς να διατηρήσει το φρέσκο πράσινο χρώμα του.

Σε ένα μπολ, τοποθετούμε τον αρακά, τη βρώμη, τον μουλιασμένο λιναρόσπορο, αλάτι και πιπέρι και ομογενοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ. Αν δεν έχετε ραβδομπλέντερ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολυκόφτη, βάζοντας μέσα τα υλικά σε δόσεις. Με ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι, κόβουμε τον δυόσμο, περνώντας τη λεπίδα μόνο μια φορά πάνω από τα κομμένα φύλλα, ώστε να μην οξειδωθούν. Προσθέτουμε το δυόσμο και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.

Πλάθουμε τα μπιφτέκια αρακά και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Σε περίπτωση που κολλάνε στα χέρια σας, μπορείτε να αλείψετε τις παλάμες σας με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.

Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.