H ιταλική εφημερίδα La Repubblica αναφέρεται με άκρως επαινετικό σχόλιο στην βράβευση της ταινίας «Poor Things» του Έλληνα δημιουργού με τον Χρυσό Λέοντα της Μπιενάλε Βενετίας.

«Το ωραιότατο έργο του Λάνθιμου κέρδισε τη διεθνή έκθεση κινηματογράφου της Μπιενάλε. Η ταινία πλέον μπαίνει στην μάχη για την κατάκτηση Όσκαρ», γράφει η εφημερίδα της Ρώμης, στην ηλεκτρονική της έκδοση. Παράλληλα, παραθέτει δήλωση του σκηνοθέτη, ο οποίος, παραλαμβάνοντας το βραβείο τόνισε ότι «το έργο αυτό παρουσιάζει την ιστορία ενός φανταστικού πλάσματος και δεν θα υπήρχε χωρίς την Έμα Στόουν, η οποία είναι ένα άλλο φανταστικό πλάσμα. Το φιλμ αυτό είναι δικό της, χωρίς εκείνη δεν θα υπήρχε». Η ηθοποιός δεν ήταν παρούσα στην τελετή λήξης της Μπιενάλε Κινηματογράφου, διότι συμμετέχει στην απεργία των Αμερικανών Ηθοποιών και Σεναριογράφων.

Ειδικές αναφορές στην επιτυχία του Έλληνα σκηνοθέτη και στην ταινία «Poor Things» για την γυναικεία ενδυνάμωση και αυτοδιάθεση έγιναν και από New York Times, Euronews, Associated Press.

To France 24 εκφράζεται με διθυραμβικά σχόλια. «Ο Έλληνας μάγος του παράδοξου Γιώργος Λάνθιμος κερδίζει το κορυφαίο βραβείο της Βενετίας».

Το Reuters έγραψε: «Το ‘’Poor Things’’, μια γοτθική, σεξουαλική κωμωδία σε σκηνοθεσία του Έλληνα Γιώργου Λάνθιμου, κέρδισε το διάσημο βραβείο Χρυσού Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας το Σάββατο».

Η El Pais γράφει για την «ασταμάτητη και ελεύθερη εξέγερση των ‘’Poor Things’’, του Γιώργου Λάνθιμου, που κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ της Βενετίας». Σχολιάζει δε πως πρόκειται για μια ταινία για μια γυναίκα διψασμένη για ευχαρίστηση και γνώση, την οποία υποδύεται η Έμα Στόουν, και η οποία εξυψώνει τον Έλληνα δημιουργό.