Ένα συγκρότημα Heavy Metal στους κήπους του Ελιζέ; Κι όμως, έγινε και αυτό, έπειτα από ένα στοίχημα που έβαλε ο Εμανουέλ Μακρόν με δύο YouTubers.

Ο Γάλλος πρόεδρος υποσχέθηκε τον Φεβρουάριο ότι θα υποδεχθεί τον McFly και τον Carlito- δύο Γάλλους YouTuber που τους ακολουθούν 6,5 εκατομμύρια άνθρωποι- στο Μέγαρο των Ηλυσίων, αν κατάφερναν να συγκεντρώσουν περισσότερα από 10 εκατομμύρια views με βίντεο που θα προωθούσε τα μέτρα για την πανδημία.

Οι δύο YouTubers κέρδισαν το στοίχημα και έτσι τους επετράπη να γυρίσουν ένα βίντεο 36 λεπτών με τον Εμανουέλ Μακρόν. Μέσα σε λίγες ώρες- από το πρωί της Κυριακής, που «ανέβηκε» το βίντεο στην πλατφόρμα- το βίντεο έχει ξεπεράσει τα 5,6 εκατ. προβολές.

Οι McFly και Carlito έπαιξαν ένα παιχνίδι με ερωτήσεις με τον Γάλλο πρόεδρο, περπάτησαν στους κήπους του Ελιζέ και στο τέλος απόλαυσαν το συγκρότημα «Ultra Vomit», σε μία Heavy Metal διασκευή του γαλλικού νανουρίσματος «Une souris verte». 

 Η δημοτικότητα του Εμανουέλ Μακρόν ανάμεσα στους νέους είναι σε ανοδική πορεία το τελευταίο διάστημα. Μέσα σε ένα μήνα «κέρδισε» 8 ποσοστιαίες μονάδες στις ηλικίες 18-24 ετών και έφτασε στο 51%. Στον γενικό πληθυσμό, η δημοτικότητά του είναι στο 40%, καταγράφοντας άνοδο τριών μονάδων- σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της «Journal du Dimanche».