Ο Κιτ Χάρινγκτον πρόκειται να πρωταγωνιστήσει ως ο Ερρίκος ο Ε’ του Σαίξπηρ σε ένα σύγχρονο θεατρικό που εξετάζει τη διεφθαρμένη επιρροή της εξουσίας και την «ηγεσία σε μία περίοδο κρίσης».

Η παραγωγή θα παρουσιαστεί τον Φεβρουάριο του επόμενου έτους στο πρόσφατα ανακαινισμένο θέατρο, Donmar Warehouse, στο Λονδίνο, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οποίου, Μάικλ Λόνγκχερστ έχει προγραμματίσει μια σεζόν με θεατρικά έργα που εξερευνούν τον ρόλο του ατόμου στην κοινωνία.

Τον Χάρινγκτον γνωστό από τον ρόλο του ως Τζον Σνόου στην τηλεοπτική σειρά «Game of Thrones» έχουμε ήδη δει στο βασίλειο της «φανταστικής ηγεσίας» δήλωσε ο Λόνγκχερστ. Ως Ερρίκος Ε’θα εξερευνήσει «τη σύγχρονη πολιτική ισχύ και την ψυχολογία πίσω από αυτή» τόνισε. Το έργο θα σκηνοθετηθεί από τον Μαξ Γουέμπστερ. Η φημισμένη παράστασή του, «Life of Pi» θα ανέβει στο Γουέστ Εντ αργότερα φέτος. «Ο Γουέμπστερ δεν ενδιαφέρεται για μια παραγωγή που έχει αγόρια που μάχονται με σπαθιά» δήλωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Donmar Warehouse. «Βλέπουμε πραγματικά την ηγεσία μας σε μια εποχή κρίσης και πώς προχωρά ή όχι και πώς η εξουσία μπορεί να καταστρέψει και τι σημαίνει να έχουμε έναν προνομιούχο λευκό που διαχειρίζεται μια χώρα» τόνισε και εξήρε τον Κιτ Χάρινγκτον «ως εξαιρετικά ευαίσθητο ηθοποιό και απίστευτα αστείο».

Ήταν η κατάλληλη στιγμή για να υποδυθεί τον Ερρίκο τον Ε’ που «άφησε πίσω του τις κακές του μέρες ως νέος και προσπαθεί να προχωρήσει με τη δική του δύναμη ως ηγέτης » ανέφερε.