Vegetarian : Πατάτες και μπρόκολο ογκρατέν
Υλικά
- 8 μπουκετάκια μπρόκολου
- 1 κρεμμύδι σε φέτες
- 1 πιπεριά κίτρινη σε μπαστουνάκια ή καρεδάκια
- 4 πατάτες μισοβρασμένες, κομμένες σε φέτες
- 4 αυγά
- 150 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
- 100 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
- 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεματίζετε για λίγα λεπτά σε νερό που κοχλάζει το μπρόκολο. Το αποσύρετε και τo στραγγίζετε σε σουρωτήρι.
- Μισοβράζετε τις πατάτες για 10′ και τις κόβετε σε φέτες.
- Σοτάρετε σε τηγάνι ρίχνοντας πρώτα το λάδι τα κρεμμύδια και την πιπεριά. Τα αλατοπιπερώνετε και τα μεταφέρετε σε πυρίμαχο σκεύος ή ταψάκι μαζί με το μπρόκολο.
- Χτυπάτε τα αυγά με το τυρί-κρέμα και λίγο αλατοπίπερο μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.
- Περιχύνετε με το μείγμα τα λαχανικά, πασπαλίζετε την επιφάνεια με το τριμμένο τυρί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 18′-22′, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Tip. Μη διστάσετε να περιλάβετε περισσότερα είδη λαχανικών, αρκεί να τα έχετε κομμένα σε ισομεγέθη κομμάτια. Το πιάτο είναι κατάλληλο για vegetarian διατροφή.