Διεργασίες που πιθανότατα θα οδηγήσουν σε επικείμενο ανασχηματισμό, φαίνεται ότι λαμβάνουν χώρα εντός του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς μετά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, δε διέψευσε τα όσα προ διημέρου εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Επιβεβαιώνοντας ότι στην παρούσα συγκυρία υπάρχουν γκρίνιες εντός του Μαξίμου για το έργο κάποιων υπουργών, κάτι το οποίο ήρθε στην επιφάνεια δια στόματος του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, Γιώργου Γεραπετρίτη, η κ. Πελώνη δήλωσε ότι «όλοι και όλα αξιολογούνται», φουντώνοντας τις φήμες για πιθανές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. 

Πελώνη σε γραμμή Γεραπετρίτη

Συγκεκριμένα, ερωτηθείσα για την αποστροφή του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, ο οποίος είπε πως σε μία 11άδα δεν είναι ίδια η απόδοση όλων, αναφερόμενος στο κυβερνητικό σχήμα και το κατά πόσον ο πρωθυπουργός έχει εντοπίσει ποιοι υπουργοί υστερούν, η κυβερνητική εκπρόσωπος απήντησε ότι «προφανώς ο πρωθυπουργός έχει την πλήρη και μεγάλη εικόνα για όλη την κυβέρνηση και προφανώς όλοι και όλα αξιολογούνται».

Υπενθυμίζεται ότι σε τηλεοπτική συνέντευξή που παραχώρησε προ ημερών ο κ. Γεραπετρίτης κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα του δημοσιογράφου Τάκη Χατζή για το εάν ο πρωθυπουργός είναι ευχαριστημένος από όλους τους υπουργούς για να απαντήσει με νόημα: «Ποτέ δεν μπορείς να έχεις μια ομάδα στην οποία κι οι έντεκα να αποδίδουν το ίδιο»

Έτσι, μετά και την απάντηση της κ. Πελώνη η οποία δεν απομακρύνθηκε από τη γραμμή του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, οι φήμες και τα σενάρια για έναν επικείμενο ανασχηματισμό αναζωπυρώνονται. 

Μάλιστα, το σενάριο του ανασχηματισμού δείχνει να κερδίζει πόντους καθώς οΚυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζεται προβληματισμένος για το πεδίο της εγκληματικότητας, ιδιαίτερα μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στο οργανωμένο έγκλημα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο σχεδιασμός του Πρωθυπουργού ήταν να γίνει ο ανασχηματισμός λίγο πριν τη φετινή ΔΕΘ προκειμένου να δοθεί το έναυσμα της επανεκκίνησης. Ωστόσο, τις τελευταίες μέρες το σενάριο της επίσπευσης φαίνεται το επικρατέστερο με τα γραφεία βουλευτών και υπουργών να είναι ήδη σε αναβρασμό.