Η μεγάλη Κυρία της τζαζ σκηνής, η ερμηνεύτρια – φαινόμενο που έχει πουλήσει πάνω από 15 εκατομμύρια δίσκους σε ολόκληρο τον κόσμο, η Diana Krall, έρχεται στην Ελλάδα, την Πέμπτη 30 Ιουνίου, προκειμένου να δώσει μια μοναδική συναυλια στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Προσκεκλημένη του Σωματείου Aurora, ανταποκρίθηκε με θέρμη, θέλοντας να συνεισφέρει με τη σημαντική καλλιτεχνική της υπόσταση στους σκοπούς και το έργο του σωματείου που επικεντρώνονται στη μάχη κατά της λευχαιμίας.
Η Diana Krall, είναι η σπουδαιότερη ερμηνεύτρια και δημιουργική καλλιτέχνης της σύγχρονης τζαζ. Είναι η μοναδική στον χώρο της που έχει δει οκτώ άλμπουμ της της να πηγαίνουν κατευθείαν στην κορυφή του jazz chart του Billboard και έχει τιμηθεί με δύο βραβεία Grammy.Με τη μουσική της δεινότητα η Diana Krall έχει κατορθώσει να ενοποιεί και να ομογενοποιεί απόλυτα τα τραγούδια, να τα χειρίζεται ανεξαρτήτως είδους ή ύφους (σουίνγκ, ποπ, trad jazz κ.λπ.) και να τα φέρνει από πολύ περασμένες δεκαετίες με άνεση στις μέρες μας με το δικό της μοναδικό τρόπο. Δεν είναι απλώς μια μεγάλη ερμηνεύτρια, είναι μία ολοκληρωμένη μουσικός και έχει ήδη τοποθετηθεί δίπλα στις ιστορικές μορφές της jazz και έχει ενσωματωθεί στη μουσική μυθολογία.
Το 2003 γνώρισε τον άντρα της, τον τραγουδιστή Elvis Costello, με τον οποίον παντρεύτηκαν στο σπίτι του Elton John στο Λονδίνο. Οι δυο τους συνεχίζουν να ζουν με τα δίδυμα παιδιά τους στον Καναδά, ενώ αποτελούν ένα από τα πιο δημιουργικά ζευγάρια της μουσικής σκηνής. Έχουν συνεργαστεί σε albums, με τον Costello να γράφει στίχους και να συνθέτει μουσική για την Krall, όπως στο άλμπουμ «The Girl In The Other Room».
Μαζί με άλλους αστέρες της τζαζ όπως η Natalie Cole, η Nora Jones και ο B.B. King, συμμετείχαν στο τελευταίο album του Ray Charles, «Genius Love Company». Μια άλλη συνεργασία για την οποία είναι περήφανη, είναι αυτή με ένα από τα είδωλα της, τη Barbra Streisand, για την οποία έκανε την παραγωγή στο album «Love Is The Answer», το 2009. Το 2012 ανέβηκε στη σκηνή μαζί με τον Paul McCartney ενώ τον περασμένο Σεπτέμβριο τραγούδησε το «Fly Me To The Moon» στην κηδεία του αστροναύτη Neil Armstrong στη Washington.