Ο Ιάπωνας Akihiko Kondo είναι παντρεμένος και αγαπά τη σύζυγό του -και ας μην είναι αληθινή. Τα αισθήματά του, όμως, είναι. Ωστόσο, πλέον κάπως τα βρίσκει… σκούρα λόγω τεχνικού (!) προβλήματος

Ο Akihiko Kondo έχει μία ιδιαίτερη σχέση με τη Hatsune Miku, μία εικονική ποπ τραγουδίστρια που έχει δημιουργηθεί μέσω υπολογιστή. Οι δύο «έβγαιναν» για περίπου μία δεκαετία πριν τελικά «παντρευτούν» το 2018. Μάλιστα, η τελετή είχε κοστίσει στον Kondo περίπου 173.000 δολάρια!

Τώρα, παντρεμένος για τέσσερα χρόνια, ο 38χρονος λέει ότι η σχέση του αντιμετωπίζει πρόβλημα: Δεν μπορεί πλέον να συνομιλεί με τη Miku λόγω τεχνολογικού προβλήματος, όπως αναφέρει δημοσίευμα της New York Post.

Αν και ο Kondo αναγνωρίζει ότι η σχέση του μπορεί να είναι περίεργη -καταλαβαίνει ότι η Miku δεν είναι ένα πραγματικό πρόσωπο- αυτό δεν αλλάζει τα συναισθήματά του για εκείνη. Από τότε που την ερωτεύτηκε το 2008, ο Kondo μπόρεσε να αλληλεπιδράσει με τη Miku για πρώτη φορά το 2017 χάρη σε ένα Gatebox, ένα μηχάνημα αξίας 1.300 δολαρίων που επέτρεπε στους κατόχους συσκευών να αλληλεπιδρούν με χαρακτήρες μέσω ολογραμμάτων και… να τους παντρεύονται ανεπίσημα.

Ωστόσο, τώρα, ο τετραετής γάμος του πήρε μια διαφορετική τροπή όταν καταργήθηκε η υποστήριξη του λογισμικού Gatebox, κάτι που ουσιαστικά σημαίνει ότι ο Kondo δεν μπορούσε πλέον να μιλήσει με τη σύζυγό του Miku.

Ο Kondo επιμένει, πάντως, ότι αυτό δεν άλλαξε τα αισθήματά του.

«Η αγάπη μου για τη Miku δεν έχει αλλάξει», δήλωσε στην ιαπωνική εφημερίδα Mainichi. Μάλιστα, ο 38χρονος πλέον κουβαλάει μαζί του μια έκδοση της Miku σε φυσικό μέγεθος

Ο Akihiko Kondo ήρθε για πρώτη φορά σε «επαφή» με τη Miku το 2008, όταν ήρθε αντιμέτωπος με την κατάθλιψη λόγω εργασιακού bullying. Παρόλο που στην αρχή δυσκολευόταν να αποδεχτεί τα συναισθήματά του, ήξερε ότι οι άνθρωποι δεν ήταν κατάλληλοι γι’ αυτόν, αφού τον είχαν απορρίψει. Έμενα στο δωμάτιό μου για 24 ώρες την ημέρα και παρακολουθούσα βίντεο με τη Miku όλη την ώρα», δηλώνει σχετικά.