Υλικά για 4-6 άτομα
1,5-2 κ. μπακαλιάρος φρέσκος σε μερίδες
4 σκελίδες σκόρδο
5 πατάτες κομμένες σε οκτώ κομμάτια
2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε λεπτές φέτες
½ κούπα σταφίδες ξανθές
½ κούπα ελαιόλαδο
5 κόκκους πιπέρι
Χυμός από 3 λεμόνια
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα με αρκετό νερό, σε μέτρια φωτιά, ζεματάμε τον μπακαλιάρο και τον ξαφρίζουμε καλά.

Σε πλατιά κατσαρόλα με ελαιόλαδο, σε χαμηλή φωτιά, σοτάρουμε κρεμμύδι, πατάτες, σταφίδες, σκόρδο και κόκκους πιπεριού για 3 λεπτά, καλύπτουμε με νερό και τοποθετούμε τον μπακαλιάρο. Αφήνουμε να σιγοβράσει με κλειστό καπάκι σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά.

Προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι, πιάνουμε την κατσαρόλα από τα χερούλια και την ανακινούμε με κυκλικές κινήσεις, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με ξερή ρίγανη και μαϊντανό ψιλοκομμένο.

ΤΙΠ: Τους καλοκαιρινούς μήνες συνηθίζεται να συμμετέχουν και τα κολοκυθάκια στο φαγητό.