Vegan/Χωρίς γλουτένη 

Υλικά για 4 μερίδες

1 κιλό πατάτες μικρές
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
1 κ.γ. αλάτι θαλασσινό, σε νιφάδες
½ κ.γ. μαύρο πιπέρι
½ κ.γ. μπούκοβο (προαιρετικά)
1 ½ κ.γ. θυμάρι ξερό (ή ρίγανη)

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις πατάτες, τρίβοντάς τες με σφουγγάρι ώστε να καθαρίσουν καλά. Τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος και στη συνέχεια ξανά στη μέση έτσι ώστε να σχηματιστούν βαρκούλες. Αν οι πατάτες είναι πιο μεγάλες, κάθε τέταρτο το κόβουμε ξανά στα δύο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Αδειάζουμε τις κομμένες πατάτες σε ένα μπολ και προσθέτουμε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά, το λάδι και τα υπόλοιπα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθούν οι πατάτες ομοιόμορφα με τα μπαχαρικά μας.
Βάζουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα και από πάνω τοποθετούμε τις πατάτες, σε μια στρώση, με τη φλούδα προς τα κάτω.
Ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Τρώγονται ευχάριστα ζεστές, αλλά και σε θερμοκρασία δωματίου με ένα ωραίο ντιπ.