Υλικά (3-4 μερίδες)

400 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους

1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε κύβους

250 γρ. καλαμπόκι

4 κ.σ. λάδι

1 κ.σ. αλάτι

1 κ.γ. ζάχαρη

1 κ.γ. πιπέρι μαύρο

2 κ.σ. ξiνοτύρι

800 γρ. νερό

Λίγο σχοινόπρασο

Λίγο απάκι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τις πατάτες, το κρεμμύδι και το καλαμπόκι μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.

Προσθέτουμε το νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20-25 λεπτά, μέχρι οι πατάτες να διαλύονται εύκολα με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε νερό, αν χρειαστεί.

Περνάμε καλά όλα τα υλικά μέσα στην κατσαρόλα με ένα ραβδομπλέντερ και έπειτα περνάμε τη σούπα μέσα από ένα κόσκινο, έτσι ώστε να έχει καλύτερη υφή.

Προσθέτουμε το απάκι και το γιαούρτι και σερβίρουμε