100 γρ. ρεβίθια
180 γρ. πιπεριά Φλωρίνης (ζυγισμένη ψημένη, χωρίς φλούδα και σπόρους)
20 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
50 γρ. ταχίνι
20 γρ. χυμός λεμονιού
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο (χωρίς τη φύτρα)
1/2 κ.γλ γλυκιά πάπρικα
1/2 κ.γλ. αλάτι  

Πώς θα φτιάξουμε το χούμους με πιπεριά Φλωρίνης
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια για 12 ώρες. Τα ξεπλένουμε, τα βράζουμε μέχρι να είναι μαλακά και τα σουρώνουμε. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, ψήνουμε την πιπεριά Φλωρίνης για 30 λεπτά, αφού την έχουμε αλείψει ελαφρώς με ελαιόλαδο. Μόλις είναι έτοιμη, την αφήνουμε να κρυώσει και αφαιρούμε τη φλούδα και τους σπόρους.

Σε ένα δυνατό blender, προσθέτουμε τα ρεβίθια, την πιπεριά Φλωρίνης, το ελαιόλαδο, το ταχίνι, τον χυμό λεμονιού με το ξύσμα, το σκόρδο, την πάπρικα και το αλάτι. Ομογενοποιούμε πολύ καλά, μέχρι να έχουμε ένα λείο αποτέλεσμα. Εναλλακτικά, μπορούμε να προσθέσουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και να τα ομογενοποιήσουμε με ένα ραβδομπλέντερ.

Το χούμους, διατηρείται στο ψυγείο σε αποστειρωμένο βάζο, του οποίου το καπάκι να κλείνει αεροστεγώς.