Είναι γνωστό πως η αυθεντική καρμπονάρα δεν έχει κρέμα γάλακτος. Η παρακάτω συνταγή κριτή του MasterChef θα σας εντυπωσιάσει.

Ο κριτής του Masterchef Australia Τζοκ Ζονφρίλο, αποκάλυψε πώς να φτιάξετε την τέλεια, κρεμώδη καρμπονάρα που σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη της οικογένειάς σας, χρησιμοποιώντας μόνο εννέα υλικά.

Υλικά για καρμπονάρα με αυγό

250 γραμμ. σπαγγέτι

80 γραμμ. guanciale (διαφορετικά μπέικον)

λίγο λάδι

1 ολόκληρο αυγό και 3 κρόκους

60 γραμ. τυρί πεκορίνο

60 γρ. παρμεζάνα

λίγο νερό (από το βράσιμο των ζυμαρικών μας)

αλάτι

πιπέρι

Βράζουμε τα μακαρόνια μας σε μια κατσαρόλα με νερό, σε δυνατή φωτιά για επτά λεπτά.

Ενώ τα ζυμαρικά βράζουν, κόβουμε σε μικρούς κύβους το guanciale (μοιάζει με το μπέικον και πρόκειται για επεξεργασμένο κρέας από μάγουλα χοίρου).

Βάζουμε το guanciale στο τηγάνι με λάδι για να καραμελώσει και να πάρει χρώμα.

Ακολούθως για να φτιάξουμε την κλασική σάλτσα, βάζουμε ένα αυγό και τρεις κρόκους αυγών σε ένα μπολ με 60 γραμ. τυρί πεκορίνο και τα χτυπάμε μαζί.

Βγάζουμε το guanciale από το τηγάνι και σουρώνουμε τα μακαρόνια.

Προσθέτουμε λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά μας στο μείγμα με το αυγό και το πεκορίνο.

Στη συνέχεια βάζουμε το μείγμα μας σε ένα τηγάνι προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας, το guanciale και 60 γραμμάρια τυρί παρμεζάνα.

Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ενωθούν καλά και στη συνέχεια πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.