Για όσους παρακολουθούν τα τουρκικά πολιτικά δρώμενα ξέρουν καλά ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απολαμβάνει μία κάτι παραπάνω από μεροληπτική, υπέρ του, κάλυψη από τα κρατικά ΜΜΕ της χώρας (και όχι μόνο).

Ωστόσο, και μ’ αυτό ως δεδομένο, η κατάσταση όπως διαμορφώθηκε τον τελευταίο μήνα (από τις 1 Απριλίου μέχρι τις 30 Απριλίου) μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί εξοργιστική.
Τα μέλη στο τουρκικό συμβούλιο ραδιοτηλεόρασης που πρόσκεινται στους Κεμαλιστές έδωσαν στη δημοσιότητα τα σχετικά στοιχεία τα οποία καταδεικνύουν ότι μέσα στον Απρίλιο το κρατικό TRT αφιέρωσε στην κάλυψη των προεκλογικών δραστηριοτήτων του Ερντογάν 32 ώρες και για τις αντίστοιχες του κοινού υποψηφίου της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιντντάρογλου μόλις… 32 λεπτά.

Η δε προβολή των πολιτικών αρχηγών της ελλάσονς αντιπολίτευσης ήταν σχεδόν ανύπαρκτη. Η Μερέλ Ακσενέρ για παράδειγμα είχε μόλις 10 λεπτά την ίδια ώρα που ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί προβλήθηκε για… 25 ώρες.

Hταν, άρα, φυσικό και επόμενο οι Κεμαλιστές να ισχυριστούν ότι “ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας έχει μετατραπεί σε όχημα προπαγάνδας του κυβερνώντος κόμματος”. Και λίγα λένε προφανώς…