Υλικά
Για το καλαμάρι
500 γρ. καλαμάρια ολόκληρα κατεψυγμένα (4 τεμ.), αποψυγμένα
2 κουτ. γλυκού ε.π. ελαιόλαδο
½ κουτ. γλυκού αλάτι
1 πρέζα κύμινο
μαύρο πιπέρι

Για τη σαλάτα
300 γρ. φασόλια χάντρες βρασμένα
1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
3 κουτ. γλυκού ε.π. ελαιόλαδο
1 μικρή ντομάτα τριμμένη και σουρωμένη ελαφρώς
1 μέτριο κρεμμύδι, σε φέτες
1 κουτ. γλυκού μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού δυόσμο ψιλοκομμένο
½ κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
½ κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
αλάτι, μαύρο πιπέρι

Διαδικασία
Καλαμάρι: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 270°C με ένα άδειο ταψί μέσα. Καθαρίζουμε τα καλαμάρια και σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το ελαιόλαδο, το αλάτι, το κύμινο και πιπέρι. Μόλις ο φούρνος πιάσει την επιθυμητή θερμοκρασία, βάζουμε στο ταψί τα καλαμάρια, αφήνουμε για 3΄ και κλείνουμε τον φούρνο. Αφήνουμε μέσα για 5΄-6΄ και τα βγάζουμε εκτός φούρνου να κρυώσουν. Τα κόβουμε σε ροδέλες.

Σαλάτα: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με τις κομμένες ροδέλες από το καλαμάρι και σερβίρουμε με επιλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι.