Υλικά για το vegan cake μπανάνας

4-5 πολύ ώριμες μπανάνες (350- 400 γρ.)
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
75 γρ. καστανή ζάχαρη
75 γρ. ηλιέλαιο
210 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
1 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. baking soda
1/4 κ.γ. αλάτι
100 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας

Eκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C στον αέρα.
Σε ένα μεγάλο μπολ λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι.
Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Στο μείγμα μας συμπληρώνουμε το αλεύρι, το baking powder, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι, τις σταγόνες σοκολάτας και τα ενσωματώνουμε.
Αδειάζουμε το μείγμα μας σε μία φόρμα 30x10 εκ. που έχουμε αλείψει με ηλιέλαιο και έχουμε βάλει στη βάση λαδόκολλα. Προαιρετικά, μπορούμε να κόψουμε οριζόντια μια μπανάνα ακόμα και να την τοποθετήσουμε πάνω στο μείγμα.
Ψήνουμε για 50 λεπτά με 1 ώρα ή μέχρι να βάλουμε ένα μαχαίρι στη μέση του κέικ και να βγει καθαρό.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε.