Υλικά

1,5 κιλό παστός μπακαλιάρος (ξαλμυρισμένος και κομμένος σε μερίδες)
1 κιλό σπανάκι
600 γρ σέσκουλα
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 ματσάκι μαϊντανός
1/2 ματσάκι άνιθος
1 ματσάκι καυκαλήθρες
1 ματσάκι μυρώνια
500 ml σάλτσα ντομάτας
4 σκελίδες σκόρδο
Ελάχιστο αλεύρι για το τηγάνισμα του μπακαλιάρου
Ελαιόλαδο
Πιπέρι
Αλάτι

Παρασκευή

Καταρχάς τηγανίζουμε τον μπακαλιάρο ελαφρώς αλευρωμένο και τον αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε αρκετό λάδι να καλύψει την επιφάνεια μίας βαθειάς κατσαρόλας και σωτάρουμε ελαφρώς το σκόρδο κομμένο σε φέτες και ψιλοκομμένο το φρέσκο κρεμμύδι χωρίς να πάρουν χρώμα

Στ συνέχεια βάζουμε χοντροκομμένα το σπανάκι και τα σέσκουλα μέχρι να αρχίσουν να μαραίνονται. Προσθέτουμε τις καυκαλήθρες χοντροκομμένες και ψιλοκομμένα τον μαϊντανό, τον άνιθο και τα μυρώνια.

Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να πάρουν μία βράση χωρίς όμως να λιώσουν και να μαγειρευτούν υπερβολικά. Θέλουμε να κρατάνε και να είναι ελαφρώς «ζωντανά».

Προσθέτουμε τον τηγανισμένο μπακαλιάρο πάνω από τα χόρτα και περιχύνουμε με τον χυμό ντομάτας τόσο τον μπακαλιάρο όσο και τα χόρτα που βρίσκονται τριγύρω του.

Διορθώνουμε σε αλάτι και βάζουμε πιπέρι. Κλείνουμε με καπάκι και αφήνουμε μερικά λεπτά ακόμα πάνω στο μάτι να μαγειρευτεί και να δέσει λίγο η σάλτσα και το φαγητο.

Τέλος κατεβάζουμε από το μάτι και αφήνουμε το φαγητό στην άκρη να σταθεί και σερβίρουμε με τα χόρτα κάτω στο πιάτο και τα κομμάτια μπακαλιάρου από πάνω.