Υλικά

300 γρ. μαυρομάτικα φασόλια
100 ml ε.π. ελαιόλαδο
1 κιλό καθαρισμένες σουπιές, κομμένες σε μέτρια κομμάτια
1 μαραθόριζα, ψιλοκομμένη
2-3 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 μάτσο μάραθο, χοντροκομμένο
400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
αλάτι, μαύρο πιπέρι

Διαδικασία
Βήμα 1

Βράζουμε τα μαυρομάτικα σε άφθονο νερό για περίπου 30΄ ή μέχρι να μαλακώσουν και κατόπιν τα στραγγίζουμε. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε σε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο τις σουπιές μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να στεγνώσουν. Προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και τη μαραθόριζα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 5΄.
Βήμα 2

Ρίχνουμε τα φασόλια, τον μαϊντανό, τον μάραθο, τα ντοματάκια, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και περίπου 2 φλιτζάνια ζεστό νερό. Σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά με κλειστό καπάκι για περίπου 1 ώρα και συμπληρώνουμε όσο νερό χρειάζεται ακόμη κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
Βήμα 3

Οταν τα φασόλια και οι σουπιές μαλακώσουν και μείνουν με το λάδι τους αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.